Zeleninové lasagne / Vegetable lasagna

Zeleninové lasagne / Vegetable lasagna

Ingredience
hotové plátky těstovin lasagne
4 hrnky rajčatového pyré
5 stroužků česneku
1 cibule
4 hlavičky brokolice
4 hlavičky květáku
hrnek kukuřice
2 hrnky červené čočky
2 hrnky sójového granulátu
zeleninový vývar
2 lžíce oleje
2 lžíce špaldové mouky
sůl
pepř

Postup:
Nejprve si uvaříme všechny ingredience, které se vařit mají. Do jednoho kastrólku dáme v zeleninovém vývaru sójový granulát a čočku. Vedle zase přivedeme k varu květák a brokolici.
Mezitím si nakrájíme cibulku a opečeme ji dozlatova na pánvi na oleji. Do dalšího kastrólku dáme olej a k němu přisypeme špaldovou mouku, čímž vytvoříme něco jako „zásmažku“. Jakmile mouku trochu převaříme, zalijeme ji rajčatovým pyré a tím vytvoříme omáčku. Do omáčky ještě prolisujeme česnek a přidáme sůl s pepřem (pokud má někdo rád, může přidat boloňské koření nebo bazalku).

Na cibulku si následně dáme opéct sceděnou čočku a sóju a na závěr přimícháme i kukuřici a uvařenou zeleninu.
Teď přichází má nejmíň oblíbená část: vrstvení. Pekáček si vymažeme tukem (kokosovým olejem, řepkovým olejem, alsanem, …) a naskládáme vrstvu lasagní. Vezmeme omáčku a potřeme jí lasagne, nabereme dvě naběračky zeleniny, znovu dáme omáčku a pořádně přiklopíme další vrstvou těstovin. Je důležité, aby na plátech lasagní vždy byla omáčka, aby těstoviny při pečení změkly. Pokud tam tu omáčku mít nebudete, budou křapavé a tvrdé jak beton.
Tento proces zopakujeme ještě 2x a zakončujeme vrstvení pláty lasagní.

Dobré je, potřít poslední plát ještě z vrchu omáčkou a pak zavrstvit sýrem, aby se nám horní těstoviny nespálily.
Následně pečeme cca 45 minut. Po vytažení z trouby necháme tak 10 minut chládnout a následně jíme. Dobrým tipem je asi 10 – 15 minut před vytahování z trouby přikrýt plíšek alobalem, lasagne lépe proměknou.
Dobrou chuť.

Ingredients
lasagna slices
4 cups tomatoes puree
5 cloves garlic
1 onion
4 heads brocoli
4 heads cauliflower
cup corn
2 cups red lentil
2 cups soy granulate
2 tablespoons oil
2 tablespoons spelt flour
vegetable broth
salt
pepper

About Kamila

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *