Houbový kuba / Mushrooms „kuba“

Houbový kuba / Mushrooms „kuba“

Ingredience
1 cibule
4 stroužky česneku
250 g ječných krup
zeleninový vývar
14 žampionů
hrnek sušených hub
sůl
pepř
majoránka
rostlinný olej

Postup:
Nejlépe přes noc (ale stačí i pár hodin předem) si namočíme ječné kroupy a několikrát propláchneme čistou vodou. Zároveň si namočíme i houby v hrníčku.
Kroupy dáme vařit do zeleninového vývaru na 1 – 2 hodiny.
Cibulku osmahneme na oleji, přidáme žampióny.
Na půl hodiny povaříme i sušené houby (pozor! nevylívejte z nich vyvařenou vodu!!!) a přihodíme je k žampionům. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Scedíme kroupy a nasypeme na pánev. Na pánev nyní přidáme vodu z vařených hub a zalijeme s ní směs. Vodu necháme vyvařit a protlačíme na pánev ještě česnek.
Pečící mísu si vymažeme olejem a směs z pánve tam přesypeme.
Pečeme přibližně 40 – 45 minut přibližně na 200 stupňů.

Ingredients
1 onion
4 cloves garlic
250 g barley hail
vegetable broth
14 mushrooms
cup of dried mushrooms
salt
pepper
marjoram
vegetable oil

About Kamila

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *