Valentýnské srdce / Valentine´s heart

Valentýnské srdce / Valentine´s heart

Ingredience
Korpus
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
200 g polohrubé mouky
2 lžičky kakaa
100 g krystalového cukru
100 ml oleje
150 ml mléka

Krém
2 jahodové pudinky
4 lžíce cukru
500 ml mléka
250 g tučného tvarohu

Postup:
Vyšleháme žloutky s cukrem. Následně přidáme olej a mléko a začneme postupně přisypávat mouku s kakaem a práškem do pečiva. Na závěr si vyšleháme sníh, který jemně přimícháme k zbytku těsta. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 200 stupňů přibližně na 20 – 25 minut.

Mezitím, co se nám korpus peče, si na tiskárně vytiskneme na papír srdíčko dle naší představy. Pokud máte vykrajovátko požadované velikosti, tak tento krok můžete přeskočit.
Ještě než se těsto dopeče, uvaříme v mléce a cukru pudink. Ten pak necháme vychladnout, ale stále ho promícháváme.

Jakmile máme upečený i korpus musíme počkat než i s pudinkem vychladne.
Až bude vše studené, tak na plechu vyřežeme z těsta srdíčka.
Spodní srdíčko vždy pokapeme dvěma lžičkama rumu a natřeme tenkou vrstvou marmelády.

Do pudinku nejprve zamícháme tvaroh a pak ho vyšleháme dohladka. Musí být krásně hlaďoučký, skoro jako máslový.
Krémem naplníme zdobící sáček a ozdobíme spodní srdce, lehce od okrajů, jelikož se přiložením horního srdíčka krém trošku vytlačí. Horní srdíčko ze spodní vrstvy taky pokapeme rumem a rumovou částí ho přiklopíme na jahodový krém. Následně dle našich představ dozdobíme i to horní.

Ingredients
Corpus
4 eggs
1/2 baking powder
200 g flour
2 teaspoons cacao
100 g sugar
100 ml oil
150 ml milk

Cream
2 strawberries puddings
4 tablespoons sugar
500 ml milk
250 g full fat curd

Filling:
6 teaspoons rum
red marmelade

About Kamila

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *