Karobový chlebík / Carob bread

Karobový chlebík / Carob bread

Ingredience

1 plechovka červených fazolí (400 g)
4 vrchovaté hrnky špaldové mouky
½ prášku do pečiva
2 vejce / 4 lžičky lněného semínka
8 lžic karobu
100 ml slunečnicového oleje
120 ml vody / rostlinného mléka
60 g mletých mandlí
1 lžička vanilkového aroma
špetka soli

Postup:

Červené fazole propláchneme vodou a rozmixujeme do hladka s vodou/mlékem a olejem. Přidáme lněné semínko a necháme celý mix ležet asi 3 – 4 minuty. Do mísy si nachystáme mouku, sůl, kypřící prášek a karob. K mixu přidáme vanilkové aroma a mandle. Promícháme. Na závěr k mixu přisypáváme i sypké potraviny a důkladně zamícháme. Pokud je těsto až moc husté, přidejte trochu tekutiny, pokud těsto máte moc řídké, přisypte mouku! Hodně záleží na tom, jakou používáte špaldovku.

Celé těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do trouby rozehřáté na 220 stupňů. Na 220 stupňů pečeme 20 minut, pak troubu ztlumíme na 200 a pečeme asi 15 minut.

TIP: Chlebík si můžete dosladit nebo přidat nahoru třeba maliny, ořechy, čokoládu nebo semínka.

TIP 2: Já si chlebík natírala marmeládou bez cukru s proteinem a arašídovým máslem – doporučuji.

Ingredients

1 can red beans
4 full tablespoons spelt flour
1/2 baking powder
2 eggs / 4 teaspoons flex seeds
8 tablespoons carob
100 ml sunflower oil
120 ml water / vegetable milk
60 g grounded almonds
1 teaspoon vanilla aroma
pinch salt

 

About Kamila

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *